Nieuws Actueel

Avonturenpark Hellendoorn springplank voor Italiaanse studenten

Van onze redactie 4 mei 2015

Hellendoorn Bert Kamp

„Voor ons is dit de eerste keer dat zo’n grote groep buitenlandse studenten ervaring op komt doen”, vertelt de woordvoerder van het park Rene Peul. „Tot nu toe zijn we meer dan tevreden over deze studenten. Achter de schermen kijken ze met onze technici mee.” Ook al beheersen de jongens de Engelse taal nauwelijks, onder begeleiding van twee docenten blijkt dat geen probleem.

WerkstageHet is de eerste keer dat de Italiaanse overheid studenten de kans geeft om in het buitenland een werkstage te doen. De al dertig jaar in Italië wonende Rob Budde is de contactpersoon. Hij heeft geregeld dat deze groep in het Avonturenpark aan de slag kan.De jongens, in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar, verblijven in het vakantiepark Landal naast het Avonturenpark. Twee keer per week koken ze voor zichzelf. De rest van de week eten ze in het restaurant.

Technische opleidingDe studenten zijn allemaal goed gedisciplineerd. Het is ook niet zomaar een selectie volgens Rob. „Dit zijn serieuze jongens die op hoog niveau de technische opleiding doen. Ze beseffen ook heel goed dat deze kans niet zomaar een kans is.”

Na de eerste schrik van de ontmoeting met een andere cultuur zijn de jongens tot nu toe vol lof over hun stageperiode. Rob vertaalt de enthousiaste Italiaanse reacties: „Ze vinden het geweldig dat ze nu de geleerde theorie in de praktijk kunnen uitvoeren. Het is een enorm mooi leerproces.” Over twee weken gaan de studenten weer terug naar Italië. Dan hebben ze het programma afgerond waaronder ook zeven excursiedagen naar onder andere Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.