Nieuws Actueel

Baas regelt niets voor grijsaard

Bram de Vrind 18 november 2014

Werkgevers zijn nog niet klaar voor het langer doorwerken van hun eigen werknemers. Een derde van de werkgevers staat hier zelfs negatief tegenover. Zo'n 40 procent van de werkgevers neemt geen maatregelen om langer doorwerken van de eigen werknemers mogelijk te maken en is dit ook niet van plan. Dit blijkt uit een dinsdag verschenen onderzoek van verzekeraar Delta Lloyd.

Uit de resultaten blijkt dat werkgevers de werknemers overschatten voor wat betreft hun voorbereidingen op langer doorwerken. Een meerderheid van de werkgevers (54 procent) denkt dat hun werknemers maatregelen nemen of daar plannen voor hebben, terwijl slechts een minderheid dat al doet of van plan is (36 procent).

VitaliteitsbeleidBovendien komen maatregelen die werkgevers bieden niet overeen met de behoefte van werknemers. Die willen meer vitaliteitsbeleid (41 procent), levensfasebewust personeelsbeleid (39 procent) en seniorenbeleid (43 procent). Werkgevers bieden dit slechts beperkt aan, blijkt uit het onderzoek.

PensioenregelingWerkgevers treffen geen maatregelen omdat ze het onder andere de verantwoordelijkheid van de werknemers vinden. Ook geven ze financiën of de jonge werknemerspopulatie binnen het eigen bedrijf aan als reden. Werkgevers zijn vooral gericht op het aanpassen van de pensioenregeling in verband met de nieuwe wet- en regelgeving, terwijl werknemers van hun bedrijf voorbereidende maatregelen verwachten om langer te kunnen doorwerken.

Het onderzoek 'Hoe gaat Nederland met Pensioen?' is uitgevoerd door GfK onder 303 werkgevers en 1000 Nederlandse werknemers.