Nieuws Actueel

Baas Ryanair: KLM is voor ons veel te klein

Van onze redactie 14 januari 2015

Hoe zit het met de plannen voor een basis op Schiphol? "Schiphol is een van de 20 luchthavens waar we mee praten. Schiphol staat niet hoog op de lijst. Het is een drukke en dure luchthaven. We zullen daar vóór de zomer zeker geen besluit over nemen. Ook al omdat we pas de komende winter over nieuwe vliegtuigen kunnen beschikken."

Schiphol heeft haar tarieven toch verlaagd? "Ja, maar 7% van veel is nog steeds veel. Voor de aantallen passagiers en de groei die wij Schiphol brengen, moet dat nog verder omlaag. KLM en haar partner Air France hebben problemen. KLM groeit nauwelijks meer, dus heeft Schiphol andere maatschappijen nodig voor groei. Of wij KLM kopen? Dat is te klein voor ons."

Keert Ryanair nog terug naar Maastricht en Groningen? "Misschien, dat hangt van de kosten en de vraag naar tickets af. Dat we daar weg zijn gegaan, komt vanwege het tekort aan vliegtuigen. En: Maastricht was één van de slechtste bases die we ooit gehad hebben. Maastricht kan nooit naar 2 miljoen passagiers groeien als we als in Eindhoven zitten en naar Schiphol gaan."