Nieuws Actueel

Baby vermoedelijk dood door huiselijk geweld

Van onze redactie 22 januari 2015

Dat meldde het Openbaar Ministerie donderdag. Maandag rond 17.00 uur werd vanuit een woning aan de Wolphaertsbocht het alarmnummer 112 gebeld in verband met een ernstig zieke baby. De politie en ambulancepersoneel verleenden snel de benodigde hulp. De baby werd overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, waar het jongetje in de loop van dinsdagavond is overleden.

De politie en het Openbaar Ministerie begonnen een onderzoek omdat de baby zichtbare verwondingen had. De verdachte, de vriend van de moeder en niet de biologische vader van de kinderen, verbleef op dat moment in de woning, waar hij werd aangehouden. De andere drie minderjarige kinderen van de moeder zijn overgebracht naar een veilig adres.

Jeugdzorgwethouder Hugo de Jonge van de gemeente Rotterdam heeft inmiddels de jeugdconsul opdracht gegeven een onderzoek in te stellen naar de hulpverleningsgeschiedenis van het gezin. Bekend is wel dat de kinderen van het gezin niet bekend waren bij Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond, het voormalig bureau Jeugdzorg.