Nieuws Actueel

Bacterie in Mars Refuel Milk

Bram de Vrind 18 augustus 2014

Het chocoladebedrijf achter Mars roept een aantal Mars- Snickers- Milky Way- en Bountydrankjes terug. De drankjes met de smaak van de bekende repen bevatten mogelijk een bacterie genaamd bacillus subtilis, meldt de organisatie zondag. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn in het Verenigd Koninkrijk al zo'n 60 mensen er ziek van geworden.

Het gaat om Mars Refuel Milk, Snickers On the Go, Milky Way Chocolate Milk en Bounty Drink, allemaal flesjes van 350 milliliter met een sportdop. Alleen de drankjes die zijn geproduceerd door Milchwerke Mittelelbe GMBH en een houdbaarheidsdatum van 19/12/2014 tot en met 11/4/2015 hebben, vormen een risico.

Niet opdrinkenWie zo'n drankje in huis heeft, wordt aangeraden het niet op te drinken maar contact op te nemen met de consumentenservice op 0800-73344733.

Braken"In het Verenigd Koninkrijk moesten mensen er onder meer van braken", aldus een NVWA-woordvoerder. "Ze waren er flink ziek van, maar niet levensbedreigend." De vrijwillige terugroepactie vindt ook in andere landen plaats. "In Nederland zijn de flesjes inmiddels uit de schappen gehaald en is er voor zover bekend nog niemand ziek geworden."