Nieuws Actueel

Badr Hari wil weer restaurant bezoeken

Van onze redactie 12 november 2014

Hij wil af van deze en andere voorwaarden die zijn verbonden aan de schorsing van zijn voorlopigheid hechtenis.

Zijn advocaat Bénédicte Ficq greep woensdag de eerste zittingsdag van het hoger beroep in de zaak Badr Hari aan om het gerechtshof in Amsterdam te vragen de beperkingen op te heffen. Ze vindt het niet langer nodig om Hari regels op te leggen. ,,Hij woont in Marokko, werkt in Dubai, hij is nauwelijks meer in Amsterdam te vinden'', beargumenteerde Ficq.

Zakendiners Als Hari wel in Nederland is, heeft hij volgens Ficq vaak diners met zakenrelaties. Hij vindt het dan lastig om tijdens het hoofdgerecht al te moeten vertrekken, legde ze uit. Hari mag zich sinds zijn vrijlating niet na 22.00 uur in de 'natte' horeca begeven, dus ook niet in restaurants waar alcohol wordt geschonken. De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) liet overigens weten weinig problemen te hebben met de restaurantbezoekjes van Hari.

Problemen Wel vindt het OM het slordig dat Hari tijdens de schorsing van zijn voorarrest geen adreswijziging heeft doorgegeven aan justitie. De advocaat-generaal zei formeel niet te weten dat Hari nu in Marrakesh woont. Wel heeft hij in de krant gelezen dat Hari ook daar problemen veroorzaakt in het uitgaansleven. Genoeg reden om de schorsingsvoorwaarden in stand te houden, redeneerde de advocaat-generaal.

Hari wordt verdacht van een reeks mishandelingen in het uitgaansleven. Hij tekende beroep aan tegen zijn veroordeling door de rechtbank, die hem 1,5 jaar cel oplegde, waarvan een half jaar voorwaardelijk.