Nieuws Actueel

Bakkerij Holland breidt verder uit op bedrijventerrein in Vriezenveen

Van onze redactie 2 september 2015

Bakkerij Holland Wouter Borre

Die tweede verdieping gaat tot een hoogte van maximaal 20 meter. Het betreft een oppervlakte van circa 3.375 vierkante meter. De uitbreiding op de begane grond voor de bakkerij is nog vele malen groter: 42.670 vierkante meter. Daarmee voldoet het bedrijf volgens het college van burgemeester en wethouders van Twenterand aan het bestemmingsplan dat de gemeenteraad op 10 februari heeft aangenomen.

OmgevingsvergunningVoor de aanleg van de nieuwe silo’s is in 2014 toestemming verleend, al was destijds sprake van 21 silo’s en geen 22. Die extra silo mag nu toch worden gebouwd omdat het college daarvoor een zogeheten omgevingsvergunning wil verlenen. De omgevingsvergunning komt eerst nog ter inzage te liggen. Het bedrijf heeft zelf informatiebijeenkomsten voor omwonenden gehouden, over de geplande uitbreiding.

Trots„We zijn trots op dit bedrijf”, aldus economiewethouder Bert Oudendijk. „Want de uitbreiding brengt bijvoorbeeld de nodige werkgelegenheid met zich mee. Ik weet niet hoeveel banen extra het bij Bakkerij Holland oplevert, maar ik denk ook aan de bouw. De nieuwe bedrijfspanden en de silo’s moeten immers eerst nog worden gebouwd.”

Bakkerij Holland is sinds enkele jaren op het bedrijventerrein Almeloseweg-Oost gevestigd, nabij de N36. Het bedrijf is met miljoenen euro’s steun van de overheid van het Oosteinde verplaatst naar het bedrijventerrein. De verplaatsing is onderdeel van het verkeersluw maken van het Oosteinde. Op het voormalige bedrijfsterrein komen woningen te staan.

Foto: Wouter Borre