Nieuws Actueel

Bakkerij Smithuis in Drentse handen

Van onze redactie 17 november 2014

Volgens algemeen directeur Maurice Hansté van Smithuis komen de continuïteit van het bedrijf en de banen niet in gevaar. Ook de naam Smithuis gaat niet verdwijnen, verzekert zowel Hansté als de nieuwe eigenaar Sjoerd Jellema, algemeen directeur van Bakkerij Faber. „Smithuis is een zeer gerenommeerd bedrijf met een prima naam, niet alleen in deze regio, maar in heel Nederland”, vertelt Jellema.

Overdracht begin december

De overdracht heeft begin december al plaats. Maurice Hansté en zijn collega-directieleden van de Dinkel Bakery Holding Erik ten Veldhuis, Alex Fleurbaaij en Michiel Staatsen gaan zich vanaf dat moment volledig richten op Pré Pain, met 210 mensen op de loonlijst, en een nieuwe onderneming in Beuningen. De vier directieleden zijn met investeringsmaatschappij Gilde tot 1 december eigenaar van bakkerij Smithuis.

Het Oldenzaalse bedrijf is in zekere zin te vergelijken met Faber, dat een regionale bakkerij is met eveneens 50 voltijdbanen. Beide hebben een historie van meer dan 125 jaar en zijn actief in de dagverse broodmarkt. Faber richt zich ook op het langer houdbare afbakbrood. Smithuis is ook gespecialiseerd in vruchtenbroden.

Foto: Carlo ter Ellen