Nieuws Actueel

Bakkerij Stroet in Neede 'ziet zilver'

Van onze redactie 29 oktober 2015

Image 5386907

Toen Marcel en Mirjam Stroet 25 jaar geleden hun Bakkerij Stroet begonnen in Neede, was dat met de bedoeling dat het een eenmanszaak zou blijven. "Maar daar is niet veel van terecht gekomen", lacht Marcel.

In 1990 namen Marcel en Miriam, beiden geboren en getogen in Beltrum, de te koop staande bakkerij aan de Borculoseweg over. Marcel werkte daarvoor in loondienst bij een bakker in Ruurlo. "Het voornemen was een eenmanszaak. Ik zou bakken en Mirjam verkopen in de winkel", weet Marcel nog goed. Maar al na een week liep er een tweede bakker rond. Die ochtend, een week nadat Bakkerij Stroet de deuren had geopend, kwam Jan Hilhorst in de zaak. Hij had vele jaren een bakkerij in Lochuizen, maar was even daarvoor gestopt omdat hij pensioengerechtigd was. Hij zou blijven 'bijspringen' tot zijn 80e. Na een kleine 2 maanden kwam er om diezelfde reden - de zaak liep vanaf het begin ontzettend goed - een winkelmeisje in dienst. Niet veel later kwam daar een banketbakker bij, die nog altijd bij Stroet werkt.

Al die jaren kende Marcel een vast ritme: 's nachts rond half een ging hij aan het werk. Mirjam stond zes dagen in de week in de winkel. Sinds zoon Twan in de zaak is gekomen, in 2012, is dat anders geworden. Twan heeft de dagelijkse leiding over de bakkerij overgenomen. Marcel richt zich meer op het maken van bonbons, de workshops en het nodige 'regelwerk'. Mirjam staat nog zo'n vier dagdelen in de winkel, doet de boekhouding, regelt de bestellingen en etaleert.