Nieuws Actueel

Bakkers Bart boos op broodheer

Bram de Vrind 18 augustus 2014

Het conflict tussen de franchisenemers van Bakker Bart en het hoofdkantoor in Beuningen staat voor een nieuw dieptepunt. Ruim 50 van de 183 franchisenemers staan in de startblokken om een rechtszaak tegen het hoofdkantoor te beginnen om een eind te maken aan het opvallende huurconditiestelsel van de in problemen verkerende broodjesketen, weet De Telegraaf.

Al jaren staan de partijen lijnrecht tegenover elkaar. Franchisers beschuldigen het hoofdkantoor van bovenmatige inhaligheid. Woensdag buigt de rechter in Arnhem zich over de eerste zes dagvaardingen. Die gaan onder meer over de hoogte van de financiële bijdragen die het hoofdkantoor van zijn franchisers eist. Die zouden in geen verhouding staan tot de rendementen die de franchisehouders behalen.

HuurconditiestelstelEen van de problemen waar de bakkers tegen aanlopen, is het kunstmatige huurconditiestelsel van de winkelketen. "Door het huurconditiestelsel van het moederbedrijf Bart’s Retail gaan de franchisers kapot", zeggen de ondernemers.