Nieuws Actueel

Ballast Nedam verbouwt Thialf

Rik Nizet 21 maart 2014

Ballast Nedam heeft vrijdag de vernieuwbouw van het Thialf-stadion in Heerenveen definitief gegund gekregen. De totale contractwaarde bedraagt ruim 38 miljoen euro. De gunning kon definitief worden gemaakt nadat de rechter eerder deze week in kort geding oordeelde dat de aanbestedingsprocedure zorgvuldig is verlopen.

"We zijn heel trots. Thialf is onlosmakelijk verbonden met schaatsen én met Friesland en wij gaan er alles aan doen om eraan bij te dragen dat die unieke positie voor de komende tientallen jaren behouden blijft. Dat staat centraal in de ontwikkeling en in de uitvoering van ons plan", aldus Bernard Sinnema, projectdirecteur van Ballast Nedam:

Belangrijkste onderdelenDe belangrijkste onderdelen in het plan zijn de realisatie van een nieuwe schaatsbaan en topsporttrainingsfaciliteiten in de bestaande hal. Daarnaast moeten alle ruimtes zicht hebben zicht op de ijsbaan waardoor de topsport nog meer centraal staat.

PlanHet gepresenteerde plan voor de vernieuwbouw van de schaatstempel is tot stand gekomen in samenwerking met ZJA Zwarts & Jansma Architecten en Warmtebouw. Ook Croon Elektrotechniek is bij het project betrokken. In de komende periode zal het plan verder worden uitgewerkt en zal duidelijk worden welke lokale Friese bedrijven een bijdrage aan de vernieuwbouw van Thialf zullen leveren.

Medio 2016Ballast Nedam start met de bouwwerkzaamheden na de afsluiting van het volgende winterseizoen en zal het complex medio 2016 opleveren. Tijdens de vernieuwbouw blijft de schaatsbaan in het winterseizoen in gebruik.