Nieuws Actueel

BAM wint slag om Kuip

Rik Nizet 1 mei 2014

Bouwbedrijf BAM heeft de slag om de renovatie van de Rotterdamse Kuip gewonnen. De drie verkenners die door Feyenoord werden aangesteld om het beste ontwerp voor het nieuwe stadion te kiezen, maken donderdag bekend dat de keuze op het ontwerp van BAM is gevallen, zo melden het Algemeen Dagblad en RTV Rijnmond.Lees ook:Gemeente is eindbaas

Eerder deze maand werd al bekend dat er zou worden gekozen voor renovatie van de Kuip, in plaats van nieuwbouw. Daarmee bleven alleen nog de plannen van BAM en Red de Kuip in de race. Volgens een woordvoerder van de verkenners is nu unaniem voor BAM gekozen en wordt komend halfjaar exclusief met dat bedrijf onderhandeld om het plan verder uit te werken.

Enorme boostDirecteur Marc de Vreede van BAM Utiliteitsbouw reageerde volgens het AD dolblij op het binnenhalen van de prestigieuze opdracht. "Dat iedereen bij Feyenoord er achter staat, geeft een enorme boost,'' zei hij tegen de krant. ,,We zijn ongekend blij met het vertrouwen.''

PersconferentieEen woordvoerder van BAM wilde donderdagochtend verder niet op die uitspraken ingaan. Hij verwees naar de persconferentie waarop donderdag om 11.30 uur officieel wordt bekendgemaakt wie de Kuip mag gaan renoveren.

CapaciteitIn het plan van BAM wordt de capaciteit van het stadion uitgebreid tot 70.000 plaatsen, door de tweede ring te verhogen. Ook komt er een dak op het stadion, dat open en dicht kan.