Nieuws Actueel

Bandidos-leider in onderbroek afgevoerd

Bram de Vrind 27 mei 2015

Bandidos politie limburg harry ramakers 335

Harry Ramakers, voorzitter van de Limburgse afdeling van de Bandidos, is woensdagmorgen opgepakt. Dat meldt de regionale zender L1. Hij zou zijn aangehouden in zijn huis in Nieuwstadt. Volgens ooggetuigen zou hij geblinddoekt en in zijn ondergoed naar buiten zijn gesleept.

In Limburg is de politie bezig met een grote actie tegen de motorbende. Op 25 plaatsen zijn invallen gedaan, onder meer in een woonwagenkamp in Geleen. Bij de actie zijn negentien mensen aangehouden. De politie meldt dat dertig panden zijn doorzocht. Een groot deel van de arrestanten is lid van de Bandidos. De huiszoekingen zijn behalve in Limburg ook in Brabant, België en Duitsland.

HelikopterBij de actie werden onder meer de mobiele eenheid, honden en een helikopter ingezet. De actie duurt waarschijnlijk de hele woensdag. Ook Belgische en Duitse agenten zijn bij de actie betrokken.

SamenwerkingMinister Ard van der Steur van Justitie en Veiligheid was maandag in Maastricht om te praten met de Limburgse burgemeesters die geregeld te maken hebben met motorclubs. Hij beloofde toen snel extra politiemensen te sturen als dat in de strijd met de motorbendes nodig mocht zijn. Van der Steur zei toen ook dat er internationaal afspraken zijn gemaakt over de aanpak van motorclubs. Binnenkort zetten de betrokken ministers hun handtekening onder samenwerking tussen de openbaar ministeries van België en twee Duitse lidstaten. Dat is nodig, omdat clubs zich niets aan grenzen gelegen laten liggen, zei de minister.