Nieuws Actueel

Banen weg bij Rabobank Arnhem en omstreken

Paul Bolwerk 10 december 2015

Image 4280805

In de komende 3 jaren verliezen zo'n 50 tot 60 van de 300 medewerkers van de Rabobank Arnhem en Omstreken hun baan.Gedwongen ontslagen zijn, aldus de directie, niet uit te sluiten. Er worden geen filialen gesloten. De Rabobank Arnhem en Omstreken heeft 12 vestigingen in Arnhem, de Liemers en de Veluwezoom (Renkum en Rheden).

Fasegeweis verminderd Het aantal functies zal fasegewijs worden verminderd van circa 260 naar zo'n 200. 1 op de 5 medewerkers zal daardoor zijn of haar arbeidsplaats verliezen, onder andere door de oprukkende digitalisering van de financiële dienstverlening. Te denken valt aan bijvoorbeeld aan het vergaren van informatie op de laptop of I-pad over spaar- en hypotheekvormen of opvragen van hypotheekdossier.

Administratieve en ondersteunende functies Het baanverlies slaat volgens de bankdirectie vooral toe bij de mensen die werkzaam zijn bij de administratieve en ondersteunende functies. De personeelsleden die zich direct bezig houden met advisering van klanten behouden hun werk. Door natuurlijk verloop onder het personeel kan wellicht de klap van de reorganisatie worden verzacht. Voor de mensen die afvloeien, wordt een baan buiten de bank gezocht.