Nieuws Actueel

Bang & Olufsen jaagt beleggers stuipen op het lijf

Jeroen Jansen 11 april 2014

De Deense fabrikant van luxe beeld- en geluidsapparatuur Bang & Olufsen heeft beleggers vrijdag flink laten schrikken. Het bedrijf is het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken dan verwacht en liet bovendien weten een aandelenuitgifte te overwegen. Het aandeel ging zwaar onderuit op de beurs in Kopenhagen.

De onderneming kampt al een paar jaar met de slechte economische omstandigheden in Eruopa, waardoor de verkopen fors daalden. Omdat Bang & Olufsen desondanks wil investeren in onder meer productvernieuwing, zoekt het andere manieren om aan geld te komen. Aankloppen bij de aandeelhouders is daarbij een optie.

Bang & Olufsen zag in het derde kwartaal wel tekenen van verbetering in Europa, en verwacht dat dit herstel de komende kwartalen zal doorzetten. De omzet nam iets toe tot omgerekend ruim 90 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was in tegenstelling tot een jaar eerder positief: 6,3 miljoen euro.

De verbetering was evenwel niet genoeg om ook netto uit de rode cijfers te komen. Onder de streep kwam Bang & Olufsen nog altijd 4,3 miljoen euro tekort. Het verlies was daarmee ruim twee derde kleiner dan een jaar eerder, maar analisten hadden op een sterkere afname gerekend.