Nieuws Actueel

Bark laat je smartphone blaffen naar vreemden

Van onze redactie 15 augustus 2014

Wat is het precies? Deze minimalistische chat-app scant de omgeving op andere Bark-gebruikers. Naar degene die op je scherm komen, kan je blaffen. Het werkt dus niet met contactpersonen, maar met mensen in de buurt. Het is wel mogelijk favoriete 'blaffers' te markeren met een sterretje. Op de bijbehorende website Barkstats.com zie je waar het hondengeblaf zich bevindt.

Wat maakt het bijzonder? Bark heeft natuurlijk veel weg van het populaire Yo, maar eigenlijk gaat het nog een stapje verder. Blaffen is als communicatievorm nóg primitiever dan die twee letters. En je kan lekker blaffen naar volstrekt onbekenden. In de trein bijvoorbeeld, of bij de hondenuitlaatplaats.

Zijn er nadelen? Tja, hoe lang blijft zoiets leuk hè. Na een paar keer 'woef' en 'waf' ben je wel uitgelachen. En wat als de app écht veel keffende gebruikers krijgt? Dan zal je telefoon snel volstaan met pushberichten van die leuke, maar onzinnige app. Gelukkig hebben de ontwikkelaars er ook een mute-knop ingebouwd.

Vind ik leuk? Jawel, het is best grappig om af en toe een rondje door de stad te lopen om een potje te blaffen naar iedereen. Dat zal hier en daar een glimlach opleveren, maar het statement van de ontwikkelaars - 'online communication, reinvented' - lijkt een beetje overdreven.