Nieuws Actueel

BAS Group maakt doorstart

Caroline Spilt 12 oktober 2015

iCentre, Dixons en MyCom, onderdelen van de vorige week deels failliet verklaarde BAS Group, maken een doorstart onder de nieuwe eigenaar Relevant Holdings. Dat meldde de koper maandag, zonder op financiële details in te gaan.

Lees ook: De curieuze aftocht van BAS Group-oprichter Steven Bakker

Relevant Holdings is onder meer eigenaar van de telecomketens Optie1, Phone House en Typhone.nl.

FilialenVan de 153 vestigingen die BAS Group aanvankelijk had, werden er vorige week al 74 gesloten. Met de doorstart blijven 24 iCentre-winkels, ruim dertig Dixons-zaken en 22 MyCom-filialen open, evenals de webwinkels van deze ketens.

WerkgelegenheidNaar verwachting kan ongeveer de helft van de meer dan duizend werknemers zijn baan behouden.

Henk Kamsteeg, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Relevant Holdings, is verheugd: “Voor medewerkers die hun werk vaak met hart en ziel verrichten, is elke baan die behouden kan worden er één. Veel trouwe klanten zullen blij zijn ook in de toekomst weer gewoon bij hun favoriete winkel terecht te kunnen.”

Phone HouseEerder dit jaar nam Relevant de tweehonderd Nederlandse winkels van Phone House over. Met de aankoop van de zaken van BAS Group stijgt het aantal winkels van Relevant in Nederland naar bijna 350.

HarmonyRelevant maakte maandag ook bekend de aan iCentre verbonden verzekeraar Harmony over te nemen. Dat bedrijf richt zich onder meer op schade- en diefstalverzekeringen voor consumentenelektronica. De activiteiten van Harmony worden ongewijzigd voortgezet.

De voor de overname benodigde toestemmingen worden aangevraagd bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).