Nieuws Actueel

Bavaria zwicht voor kritiek WK-jurkje

Bram de Vrind 21 mei 2014

Bavaria zwicht voor de felle kritiek op de Holándress, het nieuwe WK-jurkje van de bierbrouwer. Het jurkje komt nu ook beschikbaar voor dames met rubensfiguur.

Lees ook:

Video: De WK-reclame van Bavaria'Bavariajurkje discriminerend'

De brouwer heeft besloten het jurkje tot maat 44 op de markt te brengen, meldt Omroep Brabant. Woensdag wordt de nieuwe campagne van Bavaria voor het WK in Brazilië gelanceerd.

DiscriminerendDe HolánDress zou aanvankelijk alleen in maat 34-40 in de schappen zou komen, en dat is discriminerend voor stevige vrouwen, zo luidde de klacht. "Een groot gedeelte van de Nederlandse vrouwen wordt uitgesloten", zei Jeanette van Bergen, eigenaresse van kledingketen Eigen Wijs voor dames met een maatje meer.

Het best tot z'n rechtBavaria dacht daar in eerste instantie anders over. De brouwer stelde dat het jurkje nou eenmaal het best tot z'n recht komt bij vrouwen met de maten 34 tot en met 40. Inmiddels is het bedrijf daar dus op teruggekomen.

Vrouwenblad Linda liet het Bavaria-jurkje onlangs testen door een groep vrouwen (maat 40 of kleiner). Hun bevindingen zie je in de video hieronder: