Nieuws Actueel

BBC voorziet Britse jeugd van minicomputers

Van onze redactie 12 maart 2015

Image 4805187

De Micro Bit is een klein computertje met ledlampjes waarmee tekst en eenvoudige spelletjes kunnen worden geprogrammeerd in 3 verschillende codeertalen. Het apparaatje, qua functionaliteit vergelijkbaar met de Raspberry Pi, is nog niet af en wordt pas in september gepresenteerd. De BBC werkt voor de ontwikkeling van de Micro Bit onder meer samen met chipmaker Arm en de techreuzen Microsoft en Samsung.

Gulle gift De gulle gift maakt deel uit van het project Make It Digital, waarin tientallen bedrijven en organisaties zich verenigd hebben. Make It Digital is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de komende jaren een nieuwe generatie 'digitale professionals' opstaat. De BBC komt daartoe ook met een aantal programma's en activiteiten rond het thema coderen, zoals een gloednieuwe dramaserie over de actiegame Grand Theft Auto en een talentenjacht voor meisjes die van programmeren houden.

Digitale pioniers "We willen de digitale pioniers van morgen inspireren ", zei topman Tony Hall van de omroep donderdag bij de lancering van Make It Digital in Londen. "Alleen de BBC kan bedrijven en organisaties samenbrengen om zo'n ambitieus project van de grond te krijgen." Volgens de bestuurder is Make It Digital van groot belang voor de toekomst van de Britten.