Nieuws Actueel

Beam maakt van een doodnormale lamp een projector

Van onze redactie 27 februari 2015

Wat is het precies?Beam is een projector die je in een schroeflamp kunt draaien. Daarmee wordt een doodnormale lamp ineens een beamer, waarmee je presentaties kunt geven of films kunt projecteren. Hij is te koppelen aan diverse apps en mobiele apparaten.

Wat maakt het bijzonder? Beam is een Kickstarter project van Nederlandse bodem en haalde in een paar dagen al het benodigde startkapitaal op. Er is dus duidelijk veel animo voor. Het is dan ook de eerste projector die te combineren is met een lamp en dat maakt hem een stuk gebruiksvriendelijker dan de standaard beamers, die doorgaans nogal groot en log zijn. Zijn er nadelen? Omdat er zoveel animo voor is, zijn de zogeheten 'early bird' deals al weg, waardoor je nu 399 dollar (bijna 300 euro) neertelt voor een Beam. Dat is fors aan de prijs voor een beamer van dit formaat.

Vind ik leuk? Beam is een toegankelijke variant voor de beamer, die je bijna overal in huis kwijt kunt. In een wereld waar beeld steeds prominenter aanwezig is, zeker geen verkeerd item om te hebben. Al is het wellicht slim nog even te wachten totdat ook de prijs wat toegankelijker is.