Nieuws Actueel

Bed & Breakfast De Wieber neemt het op tv op tegen ‘concurrentie’

Van onze redactie 13 januari 2015

Wie legt zijn gasten het meest in de watten? Daarom draait het bij Bed&Breakfast, een televisieprogramma waarin de eigenaren van kleinschalige logeeradressen in heel Nederland het in een ludieke strijd tegen elkaar opnemen.

Bed & BreakfastWouter van Acquoij (51) en Henk Vaags (53) openden in de zomer van 2010 Bed & Breakfast De Wieber in hun gelijknamige boerderij aan de Kerkdijk in de Eibergse buurtschap Hupsel. Ze hebben plek voor maximaal acht gasten. Er zijn twee tweepersoonskamers plus een vakantiewoning met keuken, woonkamer en twee slaapkamers.

Het loopt goed, vertelt Wouter. „We hebben gemiddeld tussen de 550 en 600 overnachtingen per jaar. Veel wandelaars, fietsers of mensen die een feest hebben in de omgeving. Of festivalbezoekers, zoals tijdens de Zwarte Cross. Doorgaans zien we dat veel gasten terugkomen.”

ReclameDe Eibergenaren hebben zich niet zelf opgegeven voor het televisieprogramma. Ze zijn benaderd met de vraag of ze wilden meedoen. In een goed gesprek met de programmamakers zetten ze alle plussen en minnen op een rijtje. Uiteindelijk gingen ze akkoord. Het voornaamste argument: reclame. „Zo’n programma is een mooie promotie. Niet alleen voor ons, maar voor het hele B&B-gebeuren.”Over de inhoud van de uitzending mogen de deelnemers vooraf niets vertellen. Bekijk de uitzending van Bed&Breakfast, vrijdag 23 januari om 21.25 uur op NPO 1.

Foto: Henk Vaags en Wouter van Acquoij in de zomer van 2010.