Nieuws Actueel

Bed & Breakfast tussen de pompoenen

Chris en Laura Poelen verbouwen niet alleen pompoenen en courgettes op Groentenhof Poelen. Ze ontvangen ook gasten op hun boerenterras en sinds kort in hun nieuwe Bed & Breakfast 'Het balkon van Groesbeek', schrijft de Gelderlander.

Van onze redactie 24 juni 2016

Pompoenen Beden Breakfast

De boerderij ligt bovenop één van de hoogste heuvels van Berg en Dal. "We kijken hier prachtig uit over Groesbeek. Daar willen we iedereen van laten meegenieten", zegt Chris.

Gemengd bedrijfOoit begon zijn opa hier met een gemengd bedrijf. Chris: "Mijn oom nam het over tot hij in 1993 naar Denemarken verhuisde. Ik wist toen al dat ik boer wilde worden. Maar ik was met mijn 12 jaar nog te jong, dus mijn ouders kochten het bedrijf en verhuurden de schuren. Tien jaar later had ik de HAS afgerond en was ik er klaar voor."

SchoolprojectZijn passie voor pompoenen ontstond tijdens een schoolproject. "Ik had nog wat zaadjes over en verkocht pompoenen aan de straat. Ik begon met 50 plantjes, dat werden er al snel 100 en later 1.000. Nu heb ik over de 100 duizend pompoenplanten."

De varkensschuren stonden jarenlang leeg, tot vrouw Laura opperde om daar iets mee te doen. Chris: "Waar de pompoenen mijn passie zijn, is recreatie die van haar. Vijf jaar geleden bouwden we een terras. Afgelopen winter is daar een bed and breakfast met vier boerderijkamers bij gekomen."

Chris geeft het hele jaar door rondleidingen. "Ik vind het leuk om anderen te laten zien hoe mijn product groeit en bloeit. Veel mensen weten niet dat een pompoen mannelijke en vrouwelijke bloemen heeft."

Bijen moeten stuifmeel bij de mannelijke bloem halen om de vrouwelijke bloem te bestuiven. Dat kan maar één keer, 's ochtends tussen zes en elf uur. Chris: "Om de bloemen te bestuiven hebben we hier bijenkasten staan. Aan het einde van het seizoen maken we die kasten open en halen we daar pompoenhoning uit. Onze huisimker is zondag aanwezig om daar meer over te vertellen."