Nieuws Actueel

Bedrijf Ottenschot Letselschade in Almelo vernieuwt

Van onze redactie 14 juli 2015

Ottenschot Letselschadespecialisten Emiel Muijderman

Inmiddels zitten de directeuren Gerard Kloppenburg en Tino Ellenbroek helemaal op hun plek in Magna Porta, de kantoortoren aan de A35 in Almelo. "Het bevalt ons hartstikke goed'', zegt Ellenbroek. "In de beginjaren waren we vooral regionaal gericht, maar inmiddels zijn we in heel Nederland actief. Hier in Almelo zijn we beter vindbaar en is ook de kantoorindeling beter, waardoor er meer rust is."

OnrechtSinds 2007 staat het duo aan het roer van het bedrijf, dat in 1995 door Harrie Ottenschot werd opgericht. Sindsdien groeide het kantoor van vijf naar achttien personeelsleden. Hun drijfveer? "Wij kunnen heel slecht tegen onrecht en vinden het prettig om met mensen te werken", verklaart Kloppenburg, die in het verleden als politieagent zag hoe ongevallen verzekeringstechnisch slecht werden afgehandeld. "Officieel mocht ik me daar destijds niet mee bemoeien, maar ik kon het niet laten. Ik zocht de mensen naderhand vaak op om te kijken hoe het ging en dan hoorde ik soms dat de verzekering moeilijk deed. Regelmatig was het dan met een telefoontje van vijf minuten opgelost. Uiteindelijk trok dit vak me dus meer." Kloppenburg liet zich uiteindelijk omscholen.

AfwikkelenIn de afgelopen twee decennia timmerde Ottenschot hard aan de weg met eenzelfde aanpak, vertelt Kloppenburg. "Zodra mensen ons bellen, zoeken wij ze op. Wij zijn ervoor om mensen de zorg rond het afwikkelen van schade uit handen te nemen. Ze hebben op dat moment, met het opgelopen letsel, al genoeg aan hun hoofd."

VerkeersongelukHet gros van de mensen dat bij Ottenschot aanklopt is slachtoffer van een verkeersongeluk. De experts komen echter in aanraking met allerlei vormen van letsel, die op diverse manieren buiten eigen schuld zijn opgelopen. "Wij lopen voor iemand met een gebroken pink net zo hard als voor iemand met een dwarslaesie", benadrukt Ellenbroek. "Een bouwvakker die een vinger verliest, kan vaak zijn werk blijven doen. Een pianospeler heeft in dat geval een groot probleem. Het resultaat van de zaken loopt ook vaak uiteen. Het kan een directe schadeloosstelling zijn, maar ook een regeling onder voorbehoud. Letsel kan namelijk na verloop van jaren verergeren door bijvoorbeeld slijtage. Dat kunnen we vooraf indekken."

Kloppenburg raadt mensen daarom aan bij klachten als gevolg van een ongeval niet af te wachten. "Voel je iets, ga dan direct naar de huisarts. Pak zelf de regie. Zo werkt het ook bij ons. Bij letsel door toedoen van een ander heb je gewoon zonder kosten recht op een letselschade-expert."

Gerard Kloppenburg (L) en Tino Ellenbroek van Ottenschot Foto: Emiel Muijderman