Nieuws Actueel

Bedrijfsleven staat centraal op eigentijdse Koningsdag (video)

Van onze redactie 23 maart 2015

Image 4820855

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen hun bezoek aan Dordrecht op Koningsdag op het Groothoofd, een kade langs het rivierenknooppunt van Oude Maas, de Noord en de Merwede. Daar vandaan gaat het koninklijke paar de stad door langs wat wordt genoemd de 'iconen' van Dordrecht. Het bezoek aan de stad gaat ruim 2 uur duren.

Initiatieven Burgemeester Arno Brok is trots dat de 1e 'nieuwe' Koningsdag in zijn stad plaatsvindt. Volgens Brok leidde dat tot enorm enthousiasme. Er kwamen veel initiatieven los.

"We hebben de dag op een eigentijdse manier vormgegeven met behoud van oude elementen. We kregen alle vrijheid om met een eigen programma te komen, waarbij we geen beperkingen gevoeld of ervaren hebben", zei de burgemeester op de persconferentie. "Het blijft echter een volksfeest waarin iedereen zich moet kunnen herkennen."

Beatrix Prinses Beatrix is niet aanwezig op 27 april. Ook prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven en prinses Mabel zullen niet deelnemen aan de feestelijkheden. De koning en koningin worden wel vergezeld door de 3 prinsessen Amalia, Alexia en Ariana. Ook prins Constantijn en prinses Laurentien, de zonen van prinses Margriet: Maurits, Bernhard, Floris en echtgenotes Marilène, Annette en Aimée zijn in Dordrecht. Het is nog onzeker of Pieter-Christiaan en Anita erbij zijn.