Nieuws Actueel

Bedrijfsruimtemarkt herstelt

Caroline Spilt 18 maart 2015

Bedrijfsruimte huur markt middelgroot

De Nederlandse bedrijfsruimtemarkt liet vorig jaar herstel zien. Zowel het aantal transacties als het aantal vierkante meters dat werd verkocht of verhuurd lag substantieel hoger dan in 2013. Daarnaast stabiliseerden zowel de koop- als huurprijzen zich. Dit blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van NVM Business over de bedrijfsruimtemarkt in ons land.

De makelaarsvereniging wijt de grotere dynamiek aan de bescheiden groei van de Nederlandse economie in combinatie met een verbetering van het producentenvertrouwen.

ObjectenGemeten in objecten vanaf 100 vierkante meter werd er in 2014 ongeveer 4,3 miljoen vierkante meter bedrijfsruimte opgenomen. Dat is een stijging van 18 procent ten opzichte van een jaar eerder. "Er was vooral meer vraag naar logistieke bedrijfsruimten. De opname van logistiek vastgoed steeg met 15 procent'', aldus de NVM.

AanbodDesondanks nam ook het aanbod toe. Eind 2014 stond circa 15,6 miljoen vierkante meter bedrijfsruimte te huur of te koop, een stijging van bijna 5 procent ten opzichte van 2013. Ook het aantal aangeboden objecten liet een stijging zien.