Nieuws Actueel

Bedrijven getroffen door massale truckkraak in Hengelo

Van onze redactie 1 juni 2015

Vrachtwagen rgb

Wolfgang van Raan, monteur bij de DAF-dealer Sent Waninge aan de Robijnstraat, is zondagmiddag om 12.30 uur begonnen met het inzetten van nieuwe ruiten in trucks. Aan het eind van de middag heeft hij er vier vernieuwd en is door zijn voorraad heen. „Ik wacht nog op tien ruiten die we hebben besteld bij de DAF-fabriek in Eindhoven. Die worden straks met een taxibusje gebracht. Dit wordt een latertje vandaag.”

Volgens het persbericht dat de politie gistermiddag uitstuurde zijn er in het afgelopen weekeinde 31 vrachtwagens opgebroken op het industrieterrein Twentekanaal in Hengelo. Van Raan zegt dat de teller rond een uur of vijf al op 36 staat. „En ik vrees dat nog niet alles is ontdekt.”

TankpassenTerwijl monteur Van Raan een nieuwe ruit in de vuilniswagen van Van Gansewinkel aan het zetten is komt één van de planners van de horecagroothandel Deli XL langs. Bij hen zijn drie vrachtwagens opgebroken, vertelt hij. „Het is ze vooral om de tankpassen te doen, maar die lagen er niet in bij ons. Die passen worden dan gekopieerd en die bestandjes worden met de telefoon Europa ingestuurd. Daar wordt dan ergens achter Parijs of ergens anders in Europa mee getankt voordat jij de schade hebt ontdekt en je pas hebt kunnen blokkeren. Dat gaat zo snel, dat kun je niet af knipogen.”

Betaald parkerenOver een maand bestaat de mogelijkheid om betaald vrachtwagens te parkeren op het bedrijventerrein Twentekanaal. Container Terminal Twente (CTT) heeft aan de Toermalijnstraat een terrein gehuurd van de gemeente waar de eigen vrachtwagens van Bolk Transport, partner in CTT, gestald worden en waar plek komt voor vijftien tot twintig andere trucks van andere bedrijven. Het terrein moet nog omheind worden.