Nieuws Actueel

Bedrijven willen plannen voortaan eerder horen

Van onze redactie 30 december 2015

Geldermalsen lannen azc bedrijventerrein Hondsgemet ondernemers meer tijd

Als er nieuwe plannen voor het bedrijventerrein Hondsgemet Noord zijn, wil het parkmanagement hierbij voortaan op tijd betrokken worden. Dat stelt het bestuur van het Geldermalsense bedrijventerrein, meldt De Gelderlander.

De bedrijvenvereniging is 'tevreden' met het besluit van het college van burgemeester en wethouders om niet verder te gaan met het plan voor een asielzoekerscentrum voor 1.500 personen op Hondsgemet.

Het college nam deze beslissing vorige week, nadat de raadsvergadering over dat onderwerp ernstig verstoord werd. Burgemeester Miranda de Vries sprak van een inschattingsfout wat betreft de grootte van het centrum en de gekozen snelheid om een besluit te nemen.

OndercapaciteitAl jaren heeft de ondernemersvereniging last van ondercapaciteit van het ambtelijk apparaat en te weinig aandacht vanuit de gemeente, stelt woordvoerder Loes Floor. "Als er vragen zijn, blijkt er te weinig tijd en capaciteit bij de gemeente te zijn om die te beantwoorden. Uiteindelijk moeten we het dan zelf regelen. Dat kan gaan over strooien in de winter, maar er zijn ook andere voorbeelden."

OndoordachtDat de besluitvorming voor het azc – volgens de woordvoerder 'een groot en ondoordacht project' – in enkele dagen moest plaatsvinden bevestigt dat beeld. Floor: "We werden op vrijdag ingelicht en moesten voor woensdag iets klaar hebben om de raadsleden tijdens de vergadering mee te geven."