Nieuws Actueel

Bedrijventerrein De Jufferbeek in Oldenzaal hoofdpijndossier voor gemeente

Van onze redactie 19 maart 2015

Jufferbeek Carloter Ellen

Jufferbeek-Zuid was van begin af aan een bedrijventerrein met ambities. Geen plek voor ‘gewone’ bedrijfshallen, maar een droomlocatie - dicht bij de A1 - voor ondernemers die op zoek zijn naar een plek waar een kwalitatief hoogwaardig gebouw kan worden neergezet. Een omgeving waar het ‘prettig werken is en waar bedrijven zich thuis voelen’. Een duurzaam bedrijventerrein met een uitstraling die aansluit op het landschap en als thema de Twentse textielindustrie heeft.

Klapper

De eerste echte klapper leek de gemeente vorig jaar te hebben gemaakt. Een kavel van 1,7 hectare werd in erfpacht uitgegeven aan het Spaanse Europastry, een internationale producent van levensmiddelen. Nadat het contract was ondertekend, ging de vlag nog net niet uit in het stadhuis. „Hopelijk heeft de vestiging van Europastry een aanzuigende werking op andere bedrijven”, sprak burgemeester Theo Schouten destijds hoopvol.

IJdele hoop

Tot op heden was dat ijdele hoop. Een bedrijf dat zich in Oldenzaal wilde vestigen, maar niet op de Jufferbeek (Kobato uit Ootmarsum) zocht zijn heil elders. Het Oldenzaalse bedrijf dat wel naar de Jufferbeek wilde (HP Valves), lijkt definitief voor een goedkopere kavel buiten de prijzige Boeskoolstad te kiezen. De Denekampse ondernemer Martin Nieuwmeijer (Flexxolutions) splitst zijn bedrijf in twee vestigingen. Waarbij de (grote) productiehal wordt gebouwd op goedkope (18 tot 20 euro) Duitse grond en het hoofdkantoor waarschijnlijk op de veel duurdere Oldenzaalse grond.

De Jufferbeek levert de gemeente zodoende vooral hoofdbrekens op. Burgemeester Schouten geeft de hoop echter niet op. ,,De Jufferbeek is een kwalitatief hoogwaardig bedrijventerrein. We hebben wat goeds in de aanbieding. Maar we zijn ook niet de goedkoopste. En wat we hebben, gaat echt niet weg tegen een uitverkoopprijs."

Foto: Carlo ter Ellen