Nieuws Actueel

Beelden schietpartij juwelier Goldies Deurne opgevraagd

Jeroen Jansen 7 april 2014

Advocate Bénédicte Ficq wil de bewakingsbeelden zien waarop de gebeurtenissen tijdens de overval op juwelierszaak Goldies in Deurne op 28 maart te zien zijn. De twee overvallers werden daarbij doodgeschoten door het juweliersechtpaar. Onduidelijk is nog wie heeft geschoten.

Lees ook:'Ze zitten er compleet doorheen'Juweliersvrouw was in zaakGoldies was onneembare vesting'Marina is geen held'

Ficq staat de nabestaanden bij van een van de overleden overvallers. "Ik wil kunnen beoordelen of de stellige bewoordingen van de hoofdofficier en de raadsman van het juweliersechtpaar juist zijn'', aldus Ficq maandag in een bevestiging van een bericht van Omroep Brabant. Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen en advocaat Jan-Hein Kuijpers hebben beiden aangegeven dat de schietpartij waarschijnlijk zelfverdediging is geweest van het overvallen paar.

ZelfverdedigingNieuwenhuizen zei kort na de overval al dat het zelfverdedigingsscenario bepaald niet uitgesloten is, maar dat het onderzoek hierover definitief uitsluitsel moet geven. De juwelier en zijn vrouw werden de dag na de overval vrijgelaten. Formeel zijn zij nog wel verdachte.

VrijgevenAdvocaat Kuijpers bepleitte vorige week het vrijgeven van de beelden. Hij wilde maandag niets zeggen over contacten met het Openbaar Ministerie (OM) hierover. De raadsman verwacht dat het OM uiterlijk volgende week een beslissing neemt over het al dan niet vervolgen van zijn cliënten, dan wel een van hen.

VerweerdVolgens Kuijpers blijkt uit de beelden zonneklaar dat zijn cliënten zich slechts hebben verweerd tegen de overvallers en dat hen daarom geen enkele blaam treft.