Nieuws Actueel

Beginnende ondernemers worden tijdens startersbeurs gewezen op valkuilen

Van onze redactie 12 januari 2015

Ondernemer Pieter van der Kaaij, een van de standhouders op de beurs, somt de drie belangrijkste fouten die startende ondernemers maken op: „Een te grote groep mensen tegelijk willen bedienen. Een te laag tarief. En te veel uren werken.” Van der Kaaij had vijftien jaar een administratief bedrijf en werkt inmiddels aan zijn tweede onderneming.

Van der Kaaij wil tijdens de beurs vooral mensen helpen om hun vaardigheid als ondernemer te verbeteren, waardoor de kans op succes groter wordt. „Het gaat om starten en doorstarten, om veelvuldig voorkomende valkuilen te voorkomen.” Zijn kennis heeft Van der Kaaij ook verwoord in het boek Bouw je onderneming dat hij op de beurs aanbiedt. „Ik kan er nog niet van leven, maar dat is wel het doel.”

IkStartSmart

De beurstafels tijdens Starting Smart Together werden gratis aan de ondernemers aangeboden. Die hebben in al hun veelzijdigheid een overeenkomst: ze hebben allemaal meegedaan aan het IkStartSmart-programma van provincie, Kamer van Koophandel en de gemeenten. Het doel is om startende ondernemers zodanig te helpen dat de kans van slagen groter wordt.

Foto: Thinkstock