Nieuws Actueel

Begraaf je DNA op de maan

Lotte Grimberg 20 november 2014

Voor slechts 60 euro is het mogelijk om jezelf te vereeuwigen op de maan. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar volgens de bedenkers van Lunar Mission One gaat het in 2024 daadwerkelijk gebeuren. Iedere aardbewoner krijgt voor deze tijd de kans om tegen betaling één haartje aan te leveren gezamenlijk met persoonlijke informatie.

CapsuleHet haartje komt samen met het haar van tien miljoen andere mensen in een capsule terecht. De capsule wordt vervolgens samen met een maanlander in 2024 gelanceerd naar de maan.

HitteDe maanlander zal op de zuidpool van de maan eerst een gat boren van 20 meter diep. "Voor het eerst kunnen we dan meten hoeveel hitte er vanaf het oppervlak doorstraalt naar het binnenste van de maan", aldus wetenschappers Ian Crawdford van het Lunar Mission One-project. Na het beoogde onderzoek plaatst de maanlander de capsule in het geboorde gat.

GeschiedenisNaast een hoop haar en persoonlijke informatie worden ook gegevens over geschiedenis van de aarde en onze beschaving in de capsule gevoegd.

OpmerkelijkOm het opmerkelijke idee van de groep wetenschappers te bekostigen is zo'n 600 miljoen euro nodig. Op Kickstarter probeert de groep het geld bij elkaar te sprokkelen.

Bron: Kickstarter