Nieuws Actueel

Belastingdienst kan fluiten naar miljoenen

Rik Nizet 26 maart 2014

Het afgelopen halfjaar is 63 miljoen euro aan te veel betaalde toeslagen weggelekt. Dat betekent dat de Belastingdienst ervan uitgaat dat het geld nooit meer wordt terugbetaald, blijkt uit cijfers van de Belastingdienst, meldt RTL Nieuws.Lees ook:Belastingdienst: Alles over aangifte 2014Aangifte-app loopt niet storm

Vorig jaar meldde RTL Nieuws dat sinds het begin van het toeslagensysteem in 2006 in totaal al 273 miljoen euro aan te veel betaalde toeslag weg was gelekt. Inmiddels gaat het om 336 miljoen euro. Het gaat om 136 miljoen euro huurtoeslag, 97 miljoen euro kinderopvangtoeslag, 90 miljoen euro zorgtoeslag en 13 miljoen euro aan kindertoeslag.ZwartspaardersStaatssecretaris van Financiën Eric Wiebes maant zwartspaarders om hun geheime tegoeden op buitenlandse bankrekeningen snel op te geven aan de Belastingdienst. Nu krijgen ze in dat geval nog geen boete, maar binnenkort wel.

Bankgeheim"Wees er snel bij, want het is nu of nooit'', zei Wiebes in een Kamerdebat. Het bankgeheim in Europa staat op het punt te verdwijnen. De zogeheten 'inkeerdersregeling' geeft zwartspaarders de kans zonder boetes alsnog hun tegoeden op te biechten.

OpbiechtenWiebes zei dat op het moment dagelijks ongeveer 40 zwartspaarders hun vermogen opgeven. Sinds begin 2013 zijn het er al 7.000. Ze biechten gemiddeld 500.000 euro op, wat de fiscus gemiddeld 75.000 euro per persoon oplevert.