Nieuws Actueel

Belegger niet nerveus van koersdalingen

Van onze redactie 29 november 2014

De zogeheten BeleggersBarometer van de bank kwam vorige maand uit op een stand van 122 punten, aanzienlijk hoger dan de 113 van een maand eerder. Volgens ING hielden zeven op de tien particuliere beleggers hun aandelenportefeuille zoals die was en 13 procent greep de lagere koersen aan om juist bij te kopen.

Een plotselinge waardedaling in de eigen effectenportefeuille van 10 procent heeft 80 procent van de beleggers niet of nauwelijks van slag gebracht, constateert de bank. ING: ,,Het waren spannende tijden in oktober, maar de meeste particuliere beleggers hebben rustig de storm uitgezeten''.

Stijgende lijn

Eind september werden financiële markten flink opgeschud door stevige koersdalingen, als gevolg van vooral tegenvallend nieuws uit Europa. Maar inmiddels hebben beleggers de stijgende lijn van 2014 weer te pakken. Volgens ING was er ook geen gegronde reden voor de flink lagere beurskoersen. ,,Het wereldwijde economische herstel is namelijk nog steeds intact. Verder zijn aandelen weliswaar niet goedkoop, maar zeker ook niet duur'', aldus de bank.

Bijna de helft van de particuliere beleggers denkt nu dat de toonaangevende AEX-index de komende maanden verder stijgt. Een maand eerder was dit 42 procent. Nog maar 13 procent voorziet een daling. Dat was eerder 27 procent.