Nieuws Actueel

Beleggers Europa hopen op Griekse deal

Van onze redactie 18 februari 2015

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,8 procent hoger op 467,32 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 698,24 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs gingen tot 1 procent vooruit. Londen noteerde vlak. De hoofdindex in Athene boekte een plus van 1,1 procent.

De grote vraag blijft in welke mate de Grieken vasthouden aan de voorwaarden van het bestaande hulpprogramma. De eurolanden willen anders dan de Grieken vooralsnog alleen instemmen met een verlenging van de leningen mits wordt vastgehouden aan de eerder overeengekomen voorwaarden.

Wolters Kluwer

In de AEX was Wolters Kluwer koploper met een plus van 5,1 procent. De informatieleverancier heeft zijn winst vorig jaar licht zien groeien en voorziet een verdere stijging in 2015. Ook gaat Wolters Kluwer dit jaar eigen aandelen inkopen. KPN sloot de rij met een min van 1,6 procent.

Altice won 3 procent. Het in Amsterdam genoteerde Franse kabelbedrijf wil samen met dochterbedrijf Numéricable het Franse mediaconcern Vivendi uitkopen uit telefoonbedrijf Numéricable-SFR.

Euro

In Parijs steeg PSA Peugeot Citroën 6,7 procent. De Franse autoproducent boekte in 2014 voor het eerst in drie jaar weer winst. In Kopenhagen daalde Carlsberg 1,7 procent na tegenvallende kwartaalresultaten. De Deense bierbrouwer benoemde tevens Cees 't Hart tot nieuwe topman. De Nederlander komt over van zuivelconcern FrieslandCampina.

De euro noteerde op 1,1341 dollar, tegen 1,1395 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,6 procent goedkoper op 52,12 dollar. Brentolie zakte 2,4 procent in prijs tot 61,03 dollar per vat.