Nieuws Actueel

Belgische 'Albert Heijn' heeft het zwaar

Bram de Vrind 11 juni 2014

Het Belgische supermarktconcern Delhaize gaat een herstructurering doorvoeren bij zijn Belgische activiteiten, waardoor de komende 3 jaar 2500 arbeidsplaatsen verloren dreigen te gaan. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen op de thuismarkt te kampen met te hoge kosten en toenemende concurrentie. Om de negatieve trend te keren, gaat het bedrijf 450 miljoen euro extra investeren in de periode tot 2015-2017. Om die investering mogelijk te maken, moeten wel andere maatregelen worden genomen, waaronder de sluiting van 14 onrendabele supermarkten in België, aldus Delhaize.

15.000 werknemersDelhaize had in eigen land aan het einde van maart 854 winkels en meer dan 15.000 werknemers in dienst.

Snijden in salarissenDe onderneming gaf aan gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te willen vermijden. Verder gaat het bedrijf ook snijden in de salarissen van het overgebleven personeel. Volgens Delhaize zijn de maatregelen nodig om de toekomst van het supermarktconcern in België 'veilig te stellen'.