Nieuws Actueel

Ben & Jerry's 'is het niet eens' met besluit Unilever over Israël

Ben & Jerry's "is het niet eens" met de beslissing van moederbedrijf Unilever om zijn belang in het ijsmerk in Israël over te doen aan Avi Zinger, eigenaar van branchegenoot American Quality. Door die stap blijft Ben & Jerry's onder de Hebreeuwse en Arabische naam namelijk toch beschikbaar in Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied.

ANP 30 juni 2022

ANP300622173 1

Dit heeft Ben & Jerry's laten weten op Twitter. Het ijsmerk, dat een activistisch imago heeft, haalde zich in Israël eerder de woede van veel Israëliërs op de hals door aan te kondigen geen ijs meer te willen verkopen in de nederzettingen in Palestijns gebied. Volgens de oprichters van het ijsmerk past de verkoop niet bij de normen en waarden van het bedrijf.

Dat laatste vindt Ben & Jerry's nog steeds, wordt nu benadrukt in een tweet. Maar het merk lijkt zich wel bij het besluit van Unilever neer te leggen. Ben & Jerry's zegt namelijk ook dat het merk in Israël door de deal volledig in handen is van en gerund wordt door American Quality.

Ben & Jerry's had bij de overname door Unilever in 2000 bedongen dat het zijn eigen koers mocht blijven varen op het gebied van zijn sociale missie. Unilever werd daarbij primair verantwoordelijk voor financiële en operationele beslissingen. Volgens Unilever is alleen Ben & Jerry's in Israël verkocht. Het concern blijft eigenaar van het merk elders.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws