Nieuws Actueel

Bentley Birkin Mulsanne: Voor de absolute upper class

Rik Nizet 17 januari 2014

Nederland is één Bentley Birkin Mulsanne Limited Edition rijker. De Nederlandse importeur heeft deze week een exclusief exemplaar in de showroom gezet, dat speciaal ontwikkeld is voor Europa. Het model is geïnspireerd op de legendarische Bentley Boy die in de jaren ’20 voor Bentley racete.Special: Autosalon

In een oplage van 22 exemplaren is de op Sir Henry ‘Tiger Tim’ Birkin geïnspireerde Bentley Mulsanne naar Europa gestuurd. De Nederlandse importeur heeft al een exemplaar kunnen ontvangen. Liefhebbers kunnen de auto in Ghost White, Damson aubergine en de combinatie Fountain Blue/Dark Sapphire bestellen.

Naast de exclusieve kleurstelling is de Birkin Mulsanne voor de echte connaisseur direct te herkennen aan de genummerde plaatjes op de dorpels, 21 inch wielen geïnspireerd op die van de oorspronkelijke Mulsanne conceptauto, het driedimensionale 'Flying B'-embleem gestikt in de hoofdsteunen, de houtinleg in het instrumentarium en de klaptafeltjes achterin. Een ruitpatroon in de gevoerde bekleding van de stoelen en de deurpanelen maar ook de geperforeerde lederen dakhemel brengt deze Mulsanne exclusief op smaak. Ten behoeve van een riant gevulde bagageruimte verschaft Bentley een op maat gemaakte kofferset, eveneens genummerd en afgestemd op het interieur.

Iedere Birkin Mulsanne wordt geleverd met de ‘Entertainment Specification’ voor de inzittenden achterin, bestaande uit een in de hoofdsteunen van de beide voorstoelen geïntegreerd 8 inch lcd-scherm, een dvd-speler, een wifi-hotspot, het premium Naim for Bentley-audiosysteem en een iPad in beide met de hand vervaardigde massiefhouten klaptafeltjes achterin.Lees verder.