Nieuws Actueel

Berging hoogwerker IJsselstein vertraagd

Van onze redactie 13 december 2014

De gemeente heeft overleg met politie en brandweer. Zes woningen zijn ontruimd en de bewoners zijn in de omgeving opgevangen. Burgemeester Marianne Kallen van IJsselstein is aanwezig om de mensen een hart onder de riem te steken.

Een man had de hoogwerker had gehuurd om zijn vriendin op verrassende wijze ten huwelijk te vragen. Die actie ging zaterdagochtend tamelijk mis: de kraan kantelde en belandde op het dak van de achterburen. Daar waren op dat moment drie mensen in huis, maar niet op zolder. Ook de man zelf wist ongedeerd uit het bakje van de kraan te klauteren. Niemand raakte gewond. Toen enkele uren later een tweede kraan de eerste omhoog probeerde te takelen, viel die weer terug en maakte het gat in het dak alleen maar groter.

Parijs Omdat de twee hoogwerkers er nog staan, en deels in het huis, kan de brandweer nog niet controleren of de constructie van de omliggende huizen is verzwakt.

Volgens de brandweer is de man ontzettend geschrokken. De politie heeft hem gehoord en vond het goed dat hij met zijn verloofde vertrok. Het stel zou kaartjes hebben voor een weekendje Parijs. ,,Die reis was gepland'', aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Bij het bedrijf uit Lopik dat de hoogwerker leverde, kon een medewerker geen informatie geven. ,,Het is hier erg druk.''