Nieuws Actueel

Beroep tegen plan bouw supermarkt en kantoorpand bij station Rijssen

Van onze redactie 6 mei 2015

Rechtspraak hamer thinkstock

De juridische procedure duurt naar verwachting negen tot twaalf maanden. In die tijd werkt Ter Steege de bouwplannen uit, zodat tijdverlies zoveel mogelijk beperkt blijft. Erwin Tijhof van ontwikkelaar Ter Steege Bouw wijst er op dat er in Rijssen geen concurrent bij komt. „Gyllontorget is de verhuurder van het pand waar Albert Heijn in Rijssen momenteel gevestigd is”, legt Tijhof uit. „Zij willen hun huurder liever houden en Jumbo wil liever niet dat Albert Heijn groeit in Rijssen.” De supermarkt van Albert Heijn aan de Watermolen wil haar assortiment beter, overzichtelijker en efficiënter presenteren aan de klanten. Het huidige parkeerterrein is bovendien ook niet ideaal.

Ruimte Albert Heijn lastig te vullen

Uit onderzoek van Gyllentorget blijkt dat als Albert Heijn vertrekt de supermarkt een ruimte achterlaat, die moeilijk te vullen is met een nieuwe winkel of winkels. Maar de verhuizing zou ook nadelige gevolgen hebben voor de winkeliers in het stadscentrum van Rijssen. Dit staat ook in een onderzoek van de gemeente Rijssen-Holten. De gemeente zou ‘behoudend’ moeten omgaan met het aantal ‘supermarktmeters’. Dit betekent dat een uitbreiding van het aantal vierkante meters vloerruimte voor supermarkten zoveel mogelijk beperkt moet blijven. Rijssen telt al bijna teveel supermarktketens.

Het plan van Ter Steege behelst behalve de verhuizing van Albert Heijn ook nog de bouw 32 appartementen en ruimtes voor verschillende winkels zoals een slijterij of een slagerij. Bovendien moet op het terrein aan de zuidzijde van het spoor maximaal 1.500 vierkante meter beschikbaar komen voor kantoren.

Foto: Thinkstock