Nieuws Actueel

Beruchte kasbeheerder verhoord

Bram de Vrind 16 juni 2014

De Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties hoort maandag opnieuw een van de belangrijkste hoofdrolspelers uit het Vestia-drama. De corporatie verloor door de handel in zogenoemde derivaten 2 miljard euro. Die handel werd met name uitgevoerd door voormalig kasbeheerder Marcel de Vries, tegen wie ook strafrechtelijk onderzoek wegens fraude en zelfverrijking loopt.

De enquête gaat nog 4 weken duren. Ook mensen uit de bankwereld worden gehoord, zoals woensdag Jacques Sevat van ING. ING waarschuwde vergeefs voor de gevaren die Vestia met de derivaten liep.

Miljoenen bevrorenHet Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op enkele miljoenen euro's die van Vestia-verdachte Arjan Greeven zouden zijn. Het geld staat op een Zwitserse bankrekening. Dat zei een woordvoerder van het functioneel parket van het OM maandag in reactie op berichtgeving in De Telegraaf. Het geld is al een tijd geleden bevroren, aldus het OM.

TussenpersoonGreeven was adviseur en financieel tussenpersoon van de voormalige kasbeheerder van Vestia, Marcel de Vries. De Vries is hoofdverdachte in het strafrechtelijk onderzoek dat loopt rond fraude bij Vestia. Woningcorporatie Vestia verloor door de handel in zogenoemde derivaten 2 miljard euro. Die handel werd met name uitgevoerd door de voormalig kasbeheerder. Hij wordt ook verdacht van zelfverrijking. De Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties hoort maandag zowel Greeven als De Vries.