Nieuws Actueel

Bescheiden winsten op Wall Street

Van onze redactie 10 november 2014

Image 4795351

Halverwege de handelsdag stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 17.604 punten. De S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2036 punten en de Nasdaq ging 0,3 procent vooruit tot 4644 punten.

Zuivelproducent Dean Foods werd beloond met een koerswinst van 13,7 procent nadat het bedrijf beter dan verwachte kwartaalcijfers had gerapporteerd. Bouwer van luxe huizen Toll Brothers (plus 3,4 procent) voorspelde dat de omzet over de afgelopen maanden hoger zal uitvallen dan de gemiddelde raming van analisten.

Obama

President Obama zette aanbieders van kabeldiensten onder druk met de oproep aan toezichthouder Federal Communications Commission (FCC) om ,,de strengst mogelijke regels voor een open internet'' op te stellen. Time Warner Cable (min 4,8 procent) en Comcast (min 4,3 procent) behoorden tot de sterkste dalers in de sector.

GoPro leverde 3,6 procent in nadat de maker van actiecamera's had aangekondigd voor maximaal 800 miljoen dollar aandelen uit te willen geven. Het bedrijf, dat in juni naar de beurs ging, maakte ook bekend dat bestuursvoorzitter Nicholas Woodman een deel van zijn belang verkoopt. Woodman zelf benadrukte zich nog altijd volledig te richten op GoPro en de visie van het bedrijf.

EPA