Nieuws Actueel

Besluiteloosheid op Wall Street

Van onze redactie 26 november 2014

Halverwege de dag stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 17.805 punten, terwijl de S&P 500 0,2 procent steeg tot 2070 punten. De Nasdaq won 0,4 procent tot 4778 punten dankzij een winst van ruim 4 procent voor Hewlett-Packard.

Vanaf een uur voor de handelsaanvang tot een half uur daarna werd een flink aantal macrocijfers naar buiten gebracht. Daaruit bleek onder meer dat bedrijven in oktober minder investeerden in onder meer computers. Ook werd bekendgemaakt dat het aantal uitkeringsaanvragen vorige week steeg tot het hoogste niveau in drie maanden. Op de huizenmarkt daalde het aantal voorlopige koopcontracten vorige maand onverwacht, terwijl de verkoop van nieuwbouwwoningen aan vaart won. Een lichte stijging van de consumentenuitgaven werden ook positief opgevat.

Hewlett-Packard stelde dinsdagavond teleur met zijn omzet in het vierde kwartaal. Beleggers zijn echter enthousiast over de voorgenomen opsplitsing van het technologieconcern. Diverse analisten rekenen onder meer op hogere winstmarges als de divisie die pc's en printers maakt wordt losgeknipt van het onderdeel dat zich bezighoudt met de levering van hardware en IT-diensten aan de zakelijke markt.

EPA