Nieuws Actueel

Bespaartips voor ondernemers

Rik Nizet 16 september 2014

Door een paar eenvoudige aanpassingen te doen in je bedrijfsvoering kun je aanzienlijk op je kosten besparen. Vijf bespaartips voor ondernemers.

Alles in 1 pakkettenIedereen kent wel de alles in 1 pakketten voor de consumentenmarkt. Hierin wordt internet, telefonie en televisie in één voordelige bundel aangeboden. De grote providers bieden zulke pakketten ook voor de zakelijke markt. Zowel voor een enkele gebruiker, bijvoorbeeld een ZZP’er, als voor grotere bedrijven met meerdere gebruikers. De kostenbesparing die je krijgt door verschillende abonnementen te bundelen kan aanzienlijk oplopen.

Wissel regelmatig van energieleverancierEen behoorlijke grote kostenpost is die van de maandelijkse energierekening. Blijf niet te lang bij dezelfde energieleverancier. Leg zodra je huidige contract afloopt de verschillende leveranciers langs de meetlat. Om nieuwe klanten binnen te hengelen geven deze namelijk vaak mooie introductiekortingen.

Ga slim om met energieverbruikJe kunt nog meer op je energierekening besparen door slim om te gaan met je energieverbruik. Verwarmingsinstallaties staan vaak te ruim afgesteld waardoor je bedrijfsruimte ook een behaaglijke temperatuur heeft op momenten dat niemand in het pand is. Kijk ook eens kritisch naar de verlichting, branden er ook niet onnodig veel lampen buiten kantooruren?

Laat je bedrijfspand overdag schoonmakenDe meeste bedrijfsruimten worden ’s avonds schoongemaakt. Daar valt wat voor te zeggen, maar meestal is het een goedkopere keuze om dit overdag te laten doen, omdat de arbeidskosten van de schoonmakers dan lager zijn. Ook kun je zo besparen op beveiligers die in het pand aanwezig moeten zijn zolang er activiteit is.

Koop groot inDoor kantoorartikelen en andere benodigdheden groot in grote aantallen aan te schaffen kun je vaak fikse kortingen bedingen bij leveranciers. Let daarbij wel op dat je alleen zaken koopt die je echt nodig hebt zodat je niet dusdanig veel inkoopt dat je nooit meer door je voorraad heen komt.