Nieuws Actueel

Best gelezen blog wordt vervolgd

Caroline Spilt 2 oktober 2015

Moe blog ziekte ondernemer gezondheid middelgroot

Bijna alle mensen die beperkingen ervaren na ziekte hebben te maken met een verminderd energieniveau en toegenomen vermoeidheid. Daarover blogte Sigrid Jansen van De Beter Ondernemer deze week. Hij werd het meest gelezen. En het nog betere nieuws: hij wordt vervolgd. Hieronder deel 1 en de overige vier best gelezen blogs van deze week.

1. Sigrid Jansen - Vermoeidheid is rode draad bij ziekte In de afgelopen jaren heb ik mensen met een zeer grote verscheidenheid aan problematiek begeleid. Bij al die verschillende ziektebeelden is er een klacht die ik bijna altijd voorbij zie komen. Of het nu gaat om herstel na een hersenbloeding, verwijdering van een tumor, gevolgen van de ziekte van Crohn, een hartinfarct of de ziekte van Lyme. Vermoeidheid is hierin de gemene deler.

2. Richard de Vries - Periscope een bittere noodzaak?In de blog Drie Periscope Blunders vertelde ik over mijn ervaringen met Periscope uitzendingen. Door deze uitzendingen is het idee ontstaan van het maken van '1 minuut videotips' zoals Verkoop de afspraak. Niet je zakelijke dienst. In deze blog maak ik een vergelijking tussen Periscope uitzendingen en video opnames.

3. Fred Rutgers - Opheffen die handel!Soms lopen mij de rillingen over mijn commerciële rug! Bedrijven geven vermogens uit aan marketing, reclame, commerciële adviseurs en dergelijke terwijl er verspreid over het bedrijf een steeds sneller groeiende afdeling klantje frustreren opereert. Ik vraag mij wel eens af of leiders van grote organisaties hun eigen dienstverlening nog wel eens testen. Hebben ze nog wel enig idee welke ervaring ze hun klanten bieden? Ik vrees van niet.

4. Tineke Rensen - From one fuck-up to the nextHeel overmoedig en niet gehinderd door enige voorkennis stapte ik op mijn achttiende de eerste keer in een wildwaterkano op een stromende rivier in de Ardennen. Het ging met vallen en opstaan. Ik hoorde hierover een Amerikaan eens zeggen; "Entrepreneurship is going from one fuck-up to the next fuck-up."

5. Michael Wilde - Geef ze geen hengelAls je het over ontwikkelingssamenwerking hebt, weet je zeker dat het bekende 'vis en hengel'-cliché gaat vallen. Je kent hem wel: “je kunt ze beter een hengel geven dan een vis.” In eerste instantie klinkt dat best logisch en sympathiek, maar is onze hengel wel zo effectief?