Nieuws Actueel

Beste kleding-kickstarterproject ooit: 's werelds beste jas

Lotte Grimberg 28 juli 2015

Kickstarter is een nieuw record rijker. Baubaux Jackets, volgens de makers de beste jas ter wereld, haalde maar liefst 2,7 miljoen dollar op. Dat is een ruime 2,4 miljoen euro. Hiermee is de jas het populairste kledingstuk op Kickstarter ooit.

De bedenkers wilde aanvankelijk 18.000 euro ophalen via crowdfunding, maar met nog 38 dagen te gaan staat de teller nu al op 2,4 miljoen. Er wordt met smart gewacht op de komst van de jas. Maar wat maakt deze jas de beste in de wereld?

Opblaasbaar kussentjeDe jas is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en vier verschillende stijlen: als sweater, windjas, bomberjacket en blazer. In de capuchon zit een oogmasker en een opblaasbaar kussentje dat je nek ondersteunt wanneer je een dutje in de trein wilt doen. Ook biedt de jas genoeg opbergruimte. Een Ikea kast is er niets bij. Je kan zelfs je iPad netjes opbergen in de jas. Maar dat is niet de enige speciale zak in de jas. Zo zit er een zak in de jas waarin je jouw telefoon kan opladen, een zak die je koffie warm houdt en een zak om je bril netjes op te bergen. Achter elke rits zit een verrassing.

Vanaf november is de 'superjas' verkrijgbaar voor 98 euro.