Nieuws Actueel

Beste plekken Grand Départ Utrecht

Rik Nizet 1 juli 2015

Alles over grand depart utrecht groot

De eerste wielercampers zijn al gesignaleerd aan de voet van de 'proloogpuist' Balijebrug in Utrecht, een van de beste plekken waar je als wielerfan en ondernemer de openingsetappe van de Tour de France kan volgen. Bekijk hier de overige beste plekken om de Grand Départ Utrecht op zaterdag 4 juli te volgen.

Tour 2015: De tourfavorietenTour 2015: Compleet etappeschemaTour 2015: Alles over Tour de France 2015Bezoektips: Grand Départ UtrechtTourstart goudmijn voor ondernemers

1. Koningin Wilhelminalaan-Balijelaan-Vondellaan Hier komen de renners over de Balijebrug op zowel de heen- én terugweg langs. Vooral de weg terug als ze helemaal kapot zijn en bijna bij de finish levert schitterende taferelen op. De Balijebrug wordt in de volksmond ook wel de proloogpuist genoemd.

2. Hoek Baden Powellweg-AlbatrosstraatHaakse bocht waar je de renners haast letterlijk kan aanraken.

3. Hoek Albatrosbrug-Venuslaan Vlijmscherpe bocht in het parcours. Als je aan de binnenkant van de route gaat staan kun je ook naar de Tolsteegsingel lopen. Daar komen de coureurs later in het parcours langs.4. Weg tot de Wetenschap-SorbonnelaanHaakse bocht waar de renners op grote snelheid op afstormen.

5. Hoek Sarbonnelaan-ArchimedeslaanVol in de ankers en bijtijds bijschakelen. Een scherpere bocht bestaat niet: 90 graden.6. Overgang Archimedeslaan-PythagoraslaanMagnifieke bocht en maar 400 meter lopen naar de volgende 'lekkere bocht'.7. Pythagoraslaan naar de WaterliniewegDaarvandaan opnieuw een klein stukje lopen naar de Maliesingel.8. MaliesingelTer hoogte van de Maliebaan tegenover Park Lepelenburg, zit weer een haakse bocht.

9. Hoek Kruisvaartbrug-VondellaanOpnieuw een 90-gradenbocht. De laatste tijdens deze proloog.PleinenBehalve langs de route zijn er zowel op 4 als 5 juli nog meer plaatsen waar het voor wielerfans goed toeven is. Op diverse pleinen en in parken komen grote projectieschermen te staan waar het verloop van de 1e en 2e etappe te volgen is. Groot feest wordt het op beide dagen in ieder geval op het Domplein, in het Julianapark, het Wilhelminapark en in het Griftpark. Het Amaliapark doet alleen op 4 juli mee.

Bevoorraden voor ondernemersBevoorrading voor ondernemers is mogelijk op:

Vrijdag 3 juli tot 20 uurZaterdag 4 juli na 22.00 uurZondag 5 juli tot 08.00 uur en na 18.00 uur