Nieuws Actueel

Beste zomerbanen voor jong talent

Lotte Grimberg 18 juni 2015

Het aftellen is begonnen. Nog een paar weken en dan gaat de zomervakantie van start. Bij YoungCapital, Nederlands grootste uitzender van jong talent, stromen de banen binnen. Het aantal vacatures voor vakantiewerk steeg in mei zelfs met 40,7% ten opzichte van vorig jaar. Wat zijn de zomerbanen die goed verdienen en ook nog eens heel goed staan op je cv? YoungCapital zet ze op een rij in de Beste Zomerbanen Top 10.

1. Apple-goeroe op afroepMensen die problemen hebben met hun MacBooks en iPhones: geen nood! De tech-wizard is al onderweg. Je gaat per fiets of per auto bij mensen thuis langs om hun Apple-apparaat te installeren of te repareren. Met deze technische zomerbaan verdien je 12,- euro per uur.

2. Franstalige klantenservicemedewerker in LyonDe perfecte vakantiebaan: op vakantie én aan het werk! Als klantenservicemedewerker in Lyon ben jij voor Nederlandse vakantiegangers met autopech het aanspreekpunt. Je hebt contact met gestrande reizigers, garages, sleepdiensten en autoverhuurders. Dankzij jouw service wordt iedereen zo snel mogelijk weer op weg geholpen. Deze bijbaan brengt 1.524,- per maand in het laatje. En daarbij wordt ook nog eens huisvesting voor je geregeld.

3. EilandhopperWil je deze zomer uitwaaien op de Waddeneilanden? Neem dan een zomerbaan als 'eilandhopper': op diverse eilanden kun je aan de slag. Bijvoorbeeld als flyeraar op het Oerol Festival op Terschelling of als hotelmedewerker op Ameland. In je vrije tijd kun je lekker door de duinen struinen. Salaris: Euro 9,12 per uur

4. Webshop-orderpickerVandaag besteld, morgen in huis, dat is het devies van de meeste webwinkels. Maar wie zorgt ervoor dat een online aankoop zo snel in huis is? De webshop-orderpicker. Die weet in enorme magazijnen razendsnel de juiste bestellingen te vinden. Echt bruin word je niet met deze baan. Je werkt namelijk binnen. Salaris: Euro 11,11 per uur vanaf 23 jaar

5. EPD-specialistZiekenhuizen zijn op zoek naar gemotiveerde talenten die ziekenhuismedewerkers alle ins en outs kunnen vertellen over het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD). Je werkt samen met de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis, zodat je direct antwoord kunt geven op vragen. Je ontvangt voor deze baan 10,- per uur.

6. StudentchauffeurAutofans opgelet! Een bekend autoleasebedrijf zoekt studentchauffeurs die zich bezig willen houden met het inspecteren, reinigen, afleveren en ophalen van auto's. Als hiker verdien je harde euro's in blinkende wagens. Van middenklasser tot luxemodel, ofwel: jouw kans om in een Porsche te rijden! En tijdens het rijden van die Porsche krijg je ook nog eens 9,12 euro per uur.

7. Excel-expertRekenwonders en cijferfanaten kunnen deze zomer hun slag slaan. Veel bedrijven zien de zomer als hét moment om een administratieve inhaalslag te maken. Als administratief medewerker bij een grote naam in de muziekindustrie houd je je bezig met de dataverwerking in een nieuw systeem. Nauwkeurigheid en een zelfstandige werkhouding zijn vereist. Je verdient tussen de 10,50 en 13,- euro per uur.

8. Fuifnummer in een pretparkIn de zomer hebben diverse pret- en vakantieparken kandidaten nodig die het leuk vinden om bij attracties te assisteren. Jij staat dus nooit meer in de rij voor een attractie! Bang voor achtbanen? Dan zijn er ook tal van horecafuncties in parken of bij beurzen en evenementen voorhanden. Salaris: Euro 10,- per uur

9. Talenwonder bij internationaal kledingmerkKandidaten met een talenknobbel kunnen deze zomer aan de slag bij een internationaal kledingmerk. Als klantenservicemedewerker sta je klanten in het Engels, Frans of Duits te woord en behandel je hun vragen over de orderstatus en retourzendingen. Met deze baan verdien je 9,51 per uur.

10. Je eigen ijscoscooterTijdens de hete zomerdagen snakken een hoop mensen naar een ijsje. Jij gaat ze verkoeling brengen! Je rijdt in Apeldoorn op een speciale ijscoscooter door de stad. Salaris: Euro 5,50 per uur.