Nieuws Actueel

Bestuur van horecakoepel VHSE opgestapt

Van onze redactie 29 januari 2015

Insteek van het onderhoud was om op een nette manier afscheid te nemen van VHSE-voorzitter Frans Koolhoven, secretaris Ronald Scholten en (niet officieel ingeschreven) bestuurslid Peter Ruseler, om een stemronde bij de algemene ledenvergadering volgende maand te voorkomen.

Kritiek

Achter de schermen is er de laatste tijd veel gebeurd. En dat is de VHSE (met name secretaris Ronald Scholten) op veel kritiek komen te staan. Enschede Promotie wil bijvoorbeeld niet met de koepel samenwerken zolang Scholten in het bestuur zit en oud-penningmeester Karen Agadjanian deed onlangs aangifte tegen de secretaris wegens verduistering. Ook kwam de VHSE het laatste jaar vaker in het nieuws vanwege geruzie met horecazaken met betrekking tot de organisatie van evenementen in de binnenstad.

Het kandidaatbestuur wil met een schone lei beginnen. Vijf horecaondernemers hebben zich voor het nieuwe bestuur beschikbaar gesteld. Dit zijn Marijn Mengels (SamSam), Heleen ten Thij (De Tropen), Ton Mutter en Sander Zoutman (Beiaard Groep) en Premtosh Rychtarski (BarEntertainment).

Foto: De Oude Markt in Enschede. (Marieke Bakker)