Nieuws Actueel

Betaal je rekening met Facebook

Lotte Grimberg 27 augustus 2014

Online bank Knab lanceert een nieuwe manier van betalen. Via een Facebook account of mobiel telefoonnummer kan geld worden overgemaakt zonder dat het bankrekeningnummer van de ontvanger nodig is. De ontvanger krijgt een melding en vult zelf zijn bankrekeningnummer in. De online bank wil hiermee mobiel betalen vergemakkelijken, ook met het oog op de invoering van het nieuwe rekeningnummer; IBAN. Knab is de eerste bank in Nederland die deze nieuwe vorm van betalen mogelijk maakt. De nieuwe dienst gaat 'Knab Social' heten en is vanaf september beschikbaar.

InnovatieRené Frijters, oprichter en algemeen directeur van Knab: "Een belangrijke doelstelling van Knab is het eenvoudiger maken van bankieren. Daar draagt deze innovatie aan bij. Zeker met de invoering van het lange, vaak lastig te onthouden IBAN. Vrijwel iedereen heeft immers altijd wél via telefoon of Facebook de contactinformatie van vrienden binnen handbereik. Met Knab Social gebruik je deze gegevens om geld over te boeken."

Knab Social is vanaf eind september beschikbaar. Net als alle andere diensten van Knab worden veiligheid en privacy streng gewaarborgd. Zowel telefoonnummer als Facebook account worden afgeschermd voor Knab.