Nieuws Actueel

Beter dan mijn baas

Rik Nizet 3 december 2014

Bijna driekwart (74 procent) van werkend Nederland vindt zichzelf beter werk leveren dan zijn of haar manager. Dit blijkt uit een poll van Monsterboard.nl waaraan 4.800 respondenten deelnamen. Met deze score behoort Nederland tot één van de meest bescheiden landen. Alleen in Frankrijk zijn de scores met 72 procent iets lager. In Duitsland denkt 83 procent het beter te kunnen dan de manager en in Amerika is dit 84 procent. Medewerkers in India zijn het minst te spreken over hun manager, daar denkt maar liefst 87 procent het werk van de baas zelf beter te doen.

IncapelIn een eerder onderzoek van Monsterboard bleek dat 65 procent van de Nederlandse werknemers zichzelf zelfs beter geschikt vond voor het werk van de baas. Meer dan een kwart, 28 procent, zei toen dat de werkgever compleet incapabel was in zijn baan.

Uitlaatklep"Dat zoveel werknemers ontevreden zijn over hun manager is opvallend. Tegelijkertijd zijn de uitkomsten misschien een uitlaatklep voor mensen die ontevreden zijn", aldus Gian Zandonà, Managing Director bij Monsterboard. Onvrede"Als de onvrede over je manager blijvend is, kun je deze maar beter serieus nemen. Met een toenemend vertrouwen op de arbeidsmarkt zijn er kansen genoeg. Mogelijk is dit een goed moment om een stap in de breedte te zetten bij een andere werkgever, wie weet vind je daar een meer inspirerende manager. Of misschien is het nu wel eens tijd om eens zelf de manager te zijn.”